BSP meerlagenbuffervat nog efficiënter

Nu nog efficiënter dankzij de nieuwe tapwatermodule

Uniek aan het BSP meerlagenbuffervat is dat geen tapwater  wordt  opgeslagen in  het  systeem.  Hierdoor  hoeft  u  zich  geen  zorgen  te maken over legionella. Het systeem hoeft dus niet regelmatig verwarmd te worden tot boven de 60 ºC, waardoor energie wordt bespaard.  In de BSP is water opslagen vanuit het CV circuit. Middels een zeer grote platenwisselaar wordt het tapwater verwarmd met een capaciteit van 30 l/min.
 
Het tapwaterstation is nu voorzien van een energiebesparende hoog rendement pomp (EEI < 0.23). De BSP is verkrijgbaar in 800 of 1000 liter en optioneel met een dubbele spiraal  voor  de  zonnecollectoren.  Er  is  ook  een  speciale  warmtepomp  uitvoering ontworpen voor lagere mediumtemperaturen voor een optimaal rendement.
 
De hydraulische componenten, zoals de tapwatermodule tot 2 menggroepen en een pompgroep zijn zowel aan het vat als aan de wand te monteren. Ook de pompgroep voor het zonne-energiesysteem kan direct op de BSP worden geplaatst.
 
De  BSP  is  voorzien  van  beplating  in  lagen  voor  het  stabiliseren  van  de temperatuurlagen  in  het  vat,  hierdoor  verbetert  de  opbrengst  vanuit  een zonne-energiesysteem aanzienlijk. 
 
Het meerlagenbuffervat kan gebruikt worden in systemen met cv-ketels, kachels met cv-aansluiting,  houtvergassingsketels,  pelletketels,  warmtepompen,  elektrische naverwarming en zonne-energiesystemen of combinaties hiervan.