Introductie FGB HR gaswandketel

Ontworpen voor u  

Wolf Energiesystemen introduceert de nieuwe FGB hoog-rendement gaswandketel. De FGB is leverbaar als solo- en als combiketel met een vermogen van 28 of 35 kW en met een maximale tapwatercapaciteit van respectievelijk 14,3 en 16,3 l/min. Voor de interne componenten zijn zeer robuuste en duurzame materialen gebruikt. Het energielabel A conform de ErP-richtlijn, wordt o.a. bereikt dankzij de hoog-rendement pomp voor het verwarmingscircuit en ventilator. De FGB heeft een hoge standaarduitrusting en is bijvoorbeeld voorzien van een geïntegreerd expansievat en elektronische druksensor.

 

De hoogwaardige warmtewisselaar van slijtvast aluminium-silicium is uitgerust met drukmeetpunten, waardoor jaarlijkse reiniging van de warmtewisselaar tot het verleden behoort. Wanneer door vervuiling het drukverlies te hoog wordt, kan de warmtewisselaar snel en eenvoudig handmatig gereinigd worden met behulp van de hiervoor bedoelde reinigingsset.  

 

De FGB biedt de mogelijkheid tot een weersafhankelijke regeling indien voorzien van de optionele buitentemperatuursensor en is compatibel met het Wolf regelsysteem (WRS). Daarnaast bestaat de mogelijkheid tot de integratie in een zonne-energiesysteem en is bediening via internet of iOS/android-app mogelijk. De FGB kan ook volledig geïntegreerd worden in een complete Wolf systeemoplossing, bijvoorbeeld als back-up ketel in combinatie met een warmtepomp.  

 

Meer informatie