De serie staande ketels type MGK-2 verder uitgebreid

Nu nog meer capaciteiten

Deze serie staande ketels type MGK-2 van Wolf Energiesystemen is verder uitgebreid met nog meer capaciteiten. De MGK-2 was voorheen verkrijgbaar van 390 tot 630 kW, vanaf  nu  begint  de  reeks  bij  130  kW  en  bestaat  in  totaal uit  9  types.  In  een cascadeopstelling is de maximale capaciteit 2,5 MW. De gehele serie past door een deuropening  van  80  cm  en  is  verplaatsbaar middels  een  palletwagen.  De  vier grootste types zijn eenvoudig deelbaar en hebben dan een maximale afmeting van 1460x1295x790 mm.
 
Het modulatiebereik loopt van 17 tot 100%. Optimale benutting van het condenserend effect  wordt  bereikt  middels  het  regelen  van  het temperatuurverschil  (medium hoeveelheid/retourtemperatuur).  Een minimale  watercirculatie  of retourtemperatuurverhoging is niet vereist waardoor de energiebesparing wordt gemaximaliseerd.  Dankzij  de  standaard opgenomen  isolatie  wordt  een  zeer  laag geluidsniveau bereikt en worden warmteverliezen tot een minimum beperkt.
 
De MGK-2 is uitgerust met het WRS regelsysteem. Het systeem maakt het mogelijk om het hele verwarmingssysteem te regelen en te bedienen. Naast de staande ketel kan het verwarmingssysteem o.a. bestaan uit een cascade regeling, warmtepompen, zonne-energiesysteem en meerdere menggroepen. De bediening van de MGK-2 en/of het hele systeem vindt plaats via de bedieningsmodule BM-2 met kleuren TFT display.  Het  regelsysteem  optimaliseert  het  energieverbruik en  is  ontworpen  voor systeemoplossingen.

 

De MGK-2 is verder o.a. uitgerust met een elektronische waterdruksensor. Middels de 0-10V ingang en het  storingscontact kan  de MGK-2  aangestuurd worden door  een externe  regeling  of  gebouwbeheersysteem.  De  optionele ISM7i  interface  module  is voor toekomstige bediening van het systeem via  een smartphone App of PC en kan in de MGK-2 worden geplaatst. De ISM7i module kan middels Wifi of LAN aangesloten worden op het internet. Voor de installateur komt een portaal beschikbaar voor het optimaliseren van service op afstand.