WOLF naar de VSK 2018

WOLF komt met een reeks noviteiten

01-2018

Hoe zou het perfecte warmtepompsystemen eruit moeten zien? Groot voorraadvat, klein voorraadvat, zonder buffer, met buffer, met welk vermogen?

WOLF maakt het u gemakkelijk met een compact systeem dat gemakkelijk is aan te passen naar behoefte. Meer weten over deze noviteit? Bezoek ons op de VSK, stand 7.C072. Vraag hier uw toegangskaarten aan. Kom tijdens uw bezoek ook meer te weten over:

                                                     

WOLF Clima-split systeem

Met het Clima-split systeem van WOLF kan zowel gekoeld als verwarmd worden. Het systeem bestaat uit een lucht/lucht warmtepomp aangesloten op een change-over warmtewisselaar in de luchtbehandelingskast of de HR-WTW units zoals de WOLF CRL of CKL serie. Het systeem is bijzonder efficiënt en rendabel. Met het Clima-split systeem is men verzekerd van een constante luchttemperatuur, ook tijdens de ontdooicyclus. Dit is te danken aan de perfecte communicatie van het SplitCom Communicatiesysteem tussen de luchtbehandelingskast en de split unit. In cascade kunnen tot 3 split-modules gecombineerd worden, zodat ook grotere capaciteiten gerealiseerd kunnen worden.

Het Clima-split systeem kan in nieuwe installaties toegepast worden maar ook uitstekend geïntegreerd worden in bestaande installaties.

 

WOLF HR-WTW unit CRL-1300 en CRL-2500

De CRL-1300 en CRL-2500 zijn de nieuwste aanwinsten in de HR-WTW serie van WOLF. De units zijn geschikt voor een luchthoeveelheid resp. tot 1300 m³/h en 2500 m³/h. Uniek aan de CRL serie is het gepatenteerde SuperSeal systeem met een cascade afdichting van de panelen en deuren, waarmee de hoogste luchtdichtheidsklasse L1 wordt gerealiseerd. Een ander onderdeel van het SuperSeal systeem is de unieke Labyrint afdichting van het warmtewiel, waarmee de luchtlekkage van het warmtewiel wordt gereduceerd tot minder dan 2%. Er kan gekozen worden uit een condensatie-, enthalpie of sorptierotor voor het warmtewiel met rendementen tot 90%.

De CRL serie kan met diverse modules worden uitgebreid, zoals geluiddempers, na-verwarmer, koeler of change-over warmtepomp batterij. Bijzonder is dat de CRL-1300 en -2500 net zoals de CRl-3500 uitgerust kan worden met een recirculatieklep voor het versneld opwarmen van het gebouw.

 

WOLF hygiëne luchtbehandelingskast met adiabatische koeltechniek

WOLF toont deze VSK editie een luchtbehandelingskast in speciale hygiëne uitvoering. De adiabatische koeltechniek is opgebouwd met een hogedrukbevochtiging in de retourluchtstroom en een hoog rendement twincoil-systeem. Deze verzorgen gezamenlijk de energie-efficiënte voorkoeling van de toevoerlucht in de zomersituatie. Het benodigde koelvermogen wordt hiermee gereduceerd met meer dan 30%. Met het hoog rendement twincoil-systeem kunnen zowel in de winter als zomer rendementen van meer dan 70% worden gerealiseerd. Hiermee voldoet het systeem ruimschoots aan de eisen van de ErP 2018. Groot voordeel is dat hiermee volledig gescheiden luchtstromen gegarandeerd kunnen worden, waardoor deze oplossing ook in kritische processen toegepast kan worden. De luchtbehandelingskast kan geleverd worden met een complete regeling. Voor het verlagen van het energieverbruik en de levenscycluskosten (LCC) is de unit ontworpen met een lage luchtsnelheid en traploos regelbare en energiezuinige EC-motoren. Verder is de luchtbehandelingskast uitgerust met 2 filtertrappen, waarmee fijnstof optimaal afgevangen wordt voor een gezond binnenklimaat.

 

WOLF Energieneutraal woonconcept

het WOLF Smarthome concept wordt op de beurs gepresenteerd in een energieneutraal woonconcept. De systeemoplossingen van WOLF kunnen naar keuze afgestemd worden op iedere situatie. Het gepresenteerde concept op de beurs bevat de BWL-1S split lucht/water warmtepomp geschikt voor koelen en verwarmen. Aangesloten op het unieke BSP-W meerlagenbuffervat kunnen nog hogere rendementen worden behaald. WOLF blijft innoveren en de BSP-W is daarom wederom verbeterd met een nieuwe isolerende behuizing en het FWS-2-80 verswaterstation met nog meer opbrengst en tapwater comfort. Het gepresenteerde systeem is uitgerust met de hoogrendement TopSon zonnecollectoren. Voor nog meer comfort kan met de nieuwe mengpompgroepen intelligent de temperatuur per zone worden geregeld. Het systeem wordt compleet met de CWL-T-300 woonhuisventilatie unit. De totale systeemoplossing kan via WOLF LinkHome bediend worden met de SmartSet App, het SmartSet Portal of via de bedienmodule BM-2.

 

WOLF digitale diensten

WOLF toont onder dat motto diverse digitale diensten, zoals de WOLF BIM Browser, de 2-minuten configurator voor luchtbehandelingskasten, de nieuwe SmartSet App, het SmartSet Portal en een nieuwe Service-App.

 

WOLF LinkPro communicatiemodule 

Met de interface-module LinkPro brengt WOLF alle producten online. Verwarming-, ventilatie- en luchtbehandelingssystemen kunnen in combinatie bediend worden, dankzij de communicaie tussen de LinkPro en de WOLF SmartSet App (iOS en Android) of het WOLF SMartSet Portal via de browser. De LinkPro biedt eenvoudige en duidelijke informatie voor de eindgebruiker en exacte monitoring van de WOLF apparatuur voor professioneel gebruik. Op afstand kan de status van het systeem worden bekeken en parameters kunnen worden aangepast. Voor de installateur is een volledig grafische weergave met actuele waarden beschikbaar, bijvoorbeeld van de luchtbehandelingskast. De WOLF LinkPro kan bedraad of draadloos via WiFi aangesloten worden op internet.

 

De VSK is van 6 t/m 9 februari 2018 in de jaarbeurs Utrecht. WOLF bevindt zich in hal 7, stand C072.

Vraag hier uw toegangskaarten aan.