Wolf Nieuws

WOLF warmtepompcentrum CHC

02-2018

Elke installateur heeft zijn eigen idee van hoe het perfecte warmtepompsysteem eruit zou moeten zien. Groot voorraadvat, klein voorraadvat, zonder buffer, met buffer en keuze in vermogen. WOLF introduceert daarom de complete warmtepompcentra CHC. De warmtepompcentra CHC van WOLF combineren flexibiliteit en modulair ontwerp tot complete systemen - altijd in overeenstemming met de eisen, behoeften en wensen van de installateur en eindgebruiker.

  

Meer informatie

 

 

 

 


WOLF team versterkt met Albert Grootenhuis

01-2018
Het groeiende WOLF team is sinds deze maand versterkt met de komst van Albert Grootenhuis. Albert heeft meer dan 17 jaar ervaring op het gebied van luchtbehandeling en ventilatie oplossingen. Daarnaast is Albert werkzaam geweest als hoofd van een serviceafdeling in de luchtbehandeling en weet hoe belangrijk het is om een klant goed van dienst te zijn. Albert  is verantwoordelijk voor het volledige WOLF assortiment en denkt graag met onze partners en eindgebruikers mee, om samen de oplossing te vinden voor een optimaal binnenklimaat.

 

Tijdens de VSK in Utrecht is Albert met zijn collega's aanwezig op de stand van WOLF. U bent van harte welkom om ons een bezoek te brengen in hal 7, stand C072. Registreer hier alvast uw bezoek.

 

 

 


WOLF HR-WTW serie uitgebreid met de CRL-1300 en CRL-2500 

12-2017
De CRL HR-WTW serie van WOLF is nu nog verder uitgebreid met de CRL-1300 en CRL-2500. De units zijn geschikt voor een luchthoeveelheid resp. tot 1300 m³/h en 2500 m³/h. Uniek aan de CRL serie is het gepatenteerde SuperSeal systeem met een cascade afdichting van de panelen en deuren, waarmee de hoogste luchtdichtheid L1 wordt gerealiseerd. Een ander onderdeel van het SuperSeal systeem is de unieke Labyrint afdichting van het warmtewiel, waarmee de luchtlekkage van het warmtewiel wordt gereduceerd tot minder dan 2%. Er kan gekozen worden uit een condensatie-, enthalpie- of sorptierotor voor het warmtewiel met rendementen tot 90%.

Meer informatie


WOLF SmartSet; winnaar van de Plus X Award

12-2017
Onze Smartset-app is bekroond op het gebied van ontwerp, gebruiksgemak, functionaliteit en ecologie. 

Meer informatie

 

 


WOLF SmartSet; Revolutie op het gebied van automatisering

11-2017
De WOLF SmartSet-App is beschikbaar in een geheel nieuwe versie en het design is volledig aangepast in de nieuwe huisstijl. De App kan worden gebruikt in combinatie met de LinkHome of LinkPro communicatiemodule. Naast de toepassing op complete woonhuisinstallatie kan de SmartSet-App nu ook gebruikt worden om staande ketels met meerdere menggroepen, warmtekrachtkoppelingen en luchtbehandelingskasten te bedienen. 

Meer informatie

 

 WOLF luchtverhitters LH-EC en TLHD-EC

11-2017
De indirect gestookte luchtverhitters LH-EC en TLHD-EC van WOLF zorgen voor constante en aangename temperaturen. De WOLF luchtverhitters zijn zelfs bij grotere luchthoeveelheden bijzonder stil en reduceren het stroomverbruik aanzienlijk. Of u nu kiest voor de kleinste uitvoering of voor de uitvoering met het grootste vermogen, alle luchtverhitters van WOLF overtuigen bewezen doordachte techniek en eenvoudige montage en onderhoudsgemak.

 

Meer informatie

 

 


WOLF Clima-split systeem

10-2017

Stabiele en behaaglijke temperaturen zijn essentieel voor een optimaal binnenklimaat. Met het Clima-split systeem van WOLF kan zowel gekoeld als verwarmd worden. Het systeem bestaat uit een lucht/lucht wamtepomp aangesloten op een change-over warmtewisselaar in de luchtbehandelingskast of de HR-WTW units zoals de WOLF CRL of CKL serie.

 

Meer informatie

 

 


WOLF team versterkt met Rik van der Velden

10-2017
Het groeiende WOLF team is sinds augustus versterkt met de komst van Rik van der Velden. Rik heeft meer dan 14 jaar ervaring op het gebied van luchtbehandeling en ventilatie. In het rayon Zuid-Nederland is Rik verantwoordelijk voor het volledige WOLF assortiment en denkt graag met onze partners en eindgebruikers mee, om samen de optimale oplossing te vinden voor een optimaal binnenklimaat.

 

Tijdens de Vakbeurs Energie in 's-Hertogenbosch is Rik met zijn collega's aanwezig op de stand van WOLF. U bent van harte welkom om ons een bezoek te brengen. 

 

 

 


WOLF op de Vakbeurs Energie in 's-Hertogenbosch

10-2017
Met een energieneutraal woonconcept profileert WOLF zich op de komende editie van de Vakbeurs Energie in 's-Hertogenbosch.  WOLF stelt daarbij niet alleen het binnenklimaat centraal, maar ook onze partners en eindgebruikers van de producten en diensten. Met de belofte "Volledig op mij afgestemd-WOLF" wordt dit onderstreept.  

De WOLF stand is van dinsdag 10 oktober tot en met donderdag 12 oktober te vinden op de Vakbeurs Energie in 's-Hertogenbosch, stand 04.C022. U bent van harte welkom. Registreer hier uw bezoek aan de WOLF stand.

 

 


WOLF 2 minuten-configurator

09-2017
WOLF heeft een 2 minuten-configurator ontwikkeld, waarmee op elk moment van de dag een op klantspecificatie samengestelde luchtbehandelingskast kan worden geselecteerd. Op basis van de door u gewenste luchthoeveelheid, luchtsnelheid of energieklasse, met de gewenste functies en opbouw, wordt op de achtergrond een systeem voor u ontworpen. 

 

Meer informatie

 

 


Slim en efficiënt energie besparen met de systeemoplossingen van WOLF

09-2017
WOLF heeft een zeer breed assortiment met een duidelijke focus op energie neutrale en energiebesparende oplossingen. Een WOLF systeemoplossing kan bestaan uit een willekeurige combinatie van gaswandketel, warmtepomp, woonhuisventilatie-unit, zonne-energiesysteem en regelsysteem.  Zo zijn de pakketten altijd volledig op het project en op elkaar afgestemd.

 

Meer informatie

 

 


WOLF introduceert de LinkPro communicatiemodule

09-2017
Met de interface-module LinkPro brengt WOLF alle producten online. Verwarming-, ventilatie- en luchtbehandelingssystemen kunnen in combinatie bediend worden, dankzij de communicatie tussen de LinkPro en de WOLF SmartSet App (iOS en Android) of het WOLF SmartSet Portal via uw internetbrowser.

 

Meer informatie

 

 


WOLF positioneert zich als de expert voor een gezond binnenklimaat

09-2017
Met de oplossingen van WOLF kan in iedere toepassing het juiste binnenklimaat worden gewaarborgd. WOLF is intensief betrokken bij het positief beïnvloeden van het thema levenskwaliteit, gezondheid, behaaglijkheid en comfort. Ook biedt WOLF een optimaal binnenklimaat voor industriële processen, in de tuinbouw en agrarische sectoren. 

Niet alleen het binnenklimaat staat centraal, maar ook onze partners en de eindgebruikers van onze producten en diensten. WOLF onderstreept dit met de duidelijke belofte: "Volledig op mij afgestemd-WOLF".

 

Meer informatie

 

 


WOLF op de Installatie Vakbeurs Hardenberg 2017

09-2017

De Vakbeurs in Hardenberg vormt de aftrap van een nieuwe uitstraling van WOLF. WOLF stelt niet alleen het binnenklimaat centraal, maar ook onze partners en de eindgebruikers van onze producten en diensten. met de belofte "Volledig op mij afgestemd-WOLF" wordt dit onderstreept.

Meer informatie

 

 


Nieuw aanbod van WOLF pompgroepen

07-2017

WOLF introduceert een nieuwe generatie pompgroepen voor zonne-energiecircuits, verwarmingscircuits en mengcircuits, met bijbehorende appendages. De groepen zijn voorzien van hoog rendement pompen (EEI ≤ 0.2).  Deze zijn zelfregelend en traploos instelbaar, inclusief op maat gemaakte isolatieschalen.

Meer informatie

 

 


 

WOLF is BIM-ready met de WOLF BIM-browser

06-2017
Building Information Modeling, kortom BIM, is een revolutie in de bouwsector. WOLF is BIM ready! De BIM-browser biedt engineers 3D-bestanden aan van alle verwarmings- en luchtbehandelingssystemen, in een REVIT compatibel bestand.

 

Meer informatie

 

 


WOLF betrokken bij totaalconcept in Deventer

05-2017

De initiatiefnemers van de Grijze Silo in Deventer hebben WOLF benaderd om mee te denken in een totaalconcept voor hun toekomstige thuis op de bovenste verdiepingen van de Grijze Silo. Op basis van de wensen en de situatie heeft WOLF een concept uitgewerkt voor de woning. 

 

Meer informatie

 

 


WOLF introduceert HR-WTW unit CRL 3500

04-2017

Met de komst van de CRL 3500 komt WOLF met een nog breder toepasbare reeks. Uniek aan de CRL is de speciale warmtewiel afdichting met labyrint waardoor de luchtlekkage over het warmtewiel wordt gereduceerd tot minder dan 2%.       

 

Meer informatie

 

 


Wolf op de ISH 2017

03-2017

Productinnovaties en uitbreiding van het assortiment op het gebied van verwarming, luchtbehandeling en ventilatie tot innovatieve Smart Home oplossingen.                 

Meer informatie


Wolf ondersteunt OPEN BIM

11-2016

Wolf Energiesystemen verzorgt al vele jaren 3D tekeningen van luchtbehandelingskasten en HR-WTW units. De afgelopen jaren zijn deze veelvuldig verwerkt in diverse BIM projecten. Wolf is nu klaar voor de volgende stap: OPEN BIM.   

Meer informatie


Nieuw kantoor Wolf Energiesystemen 

06-2016

Wolf Energiesystemen is de afgelopen jaren enorm gegroeid, onder andere door uitbreiding van het leveringsprogramma. Om ruimte te geven aan onze verdere groei en toekomstplannen betrekt Wolf per 1 juli 2016 een nieuw kantoorpand. 

Meer informatie


CRL HR-WTW serie verder uitgebreid

05-2016

De CRL HR-WTW serie met HR-warmtewiel van Wolf Energiesystemen is vanaf nu verkrijgbaar in nog meer varianten, voor zowel de buiten- en binnenopstelling. De flexibiliteit van de serie is enorm.

Meer informatie


Nieuwe generatie zonnecollector TopSon F3-1Q

04-2016

Wolf brengt een nieuwe generatie thermische zonnecollectoren uit met een nog hogere opbrengst. Uiteraard voorzien van het Solar KEYMARK certificaat.

Meer informatie


"Smart Home" WRS regelsysteem nu ook met KNX 

03-2016

Het Wolf regelsysteem (WRS) is nu ook leverbaar met een KNX module, waarmee verschillende Wolf producten opgenomen kunnen worden in een KNX woning- en gebouwautomatiseringssysteem.

Meer informatie


Wolf split lucht/water warmtepompen

12-2015

Naast de water/water warmtepomp BWS en de monobloc BWL introducteert Wolf Energiesystemen nu een lucht/water warmtepomp in split uitvoering, de BWL-1S.

Meer informatie


VSK beurs 2016 Smart ideas - more efficiency

12-2015

Wolf Energiesystemen is van 2 t/m 5 februari aanwezig op de VSK beurs in de jaarbeurs te Utrecht. Onder het motto Smart ideas - more efficiency presenteert Wolf een breed scala aan energiebesparende oplossingen voor woningen en utiliteitsgebouwen. Het Wolf team ontvangt u graag op stand C066 in hal 7.

Meer informatie


Woonhuisventilatie-unit

11-2015

De systeemoplossingen van Wolf Energiesystemen kunnen nu ook uitgebreid worden met een warmteterugwinunit, de CWL-T-300 Excellent. De woonhuisventilatie-unit met passiefhuis certificaat heeft een capaciteit van 300 m³/h bij 150 Pa.

Meer informatie


Nieuwe generatie EC ventilatoren

11-2015

Nieuwe generatie EC ventilatoren met een nog betere efficiëntie en een lager geluidsniveau.

Meer informatie


Het nieuwe C-Profiel grondraam

11-2015

Vanaf december is het nieuwe C profiel grondraam voor de AHU TE en KG Top luchtbehandelingskasten leverbaar. Wederom een verbetering en doorontwikkeling van ons productaanbod.

Meer informatie


Hoog rendement twincoilsysteem

10-2015

Vanaf 1 januari dient een twincoilsysteem een minimaal rendement van 63% te behalen en vanaf 1 januari 2018 minimaal 68% Wolf Energiesystemen introduceert hierom een hoog rendement twincoilsysteem waarmee een rendement van meer dan 70% wordt gerealiseerd.

Meer informatie


De serie staande ketels type MGK-2 verder uitgebreid 

09-2015

De MGK-2 was voorheen verkrijgbaar van 390 tot 630 kW, vanaf  nu  begint  de reeks  bij  130  kW  en  bestaat  in  totaal  uit  9  types.  In  een cascadeopstelling is de maximale capaciteit 2,5 MW.

Meer informatie


ErP Portaal 

09-2015

Voor door uzelf samengestelde en ontworpen systemen biedt Wolf Energiesystemen het ErP Portaal, daar kunt u zelf zeer snel een combinatie samenstellen van de Wolf producten,  zoals  zonnecollectoren,  voorraadvaten, gaswandketels,  warmtepompen enz.

Meer informatie


Service App 2.0  

09-2015

De service App van Wolf Energiesystemen is volledig vernieuwd. Met de service App kan voor alle verwarmingsproducten de bijbehorende onderdelen worden opgezocht en per e-mail worden besteld bij de groothandel.

Meer informatie


BSP meerlagenbuffervat nog efficiënter

09-2015

Het  meerlagenbuffervat  van  Wolf  Energiesystemen  is  nu  nog  efficiënter geworden dankzij de nieuwe tapwatermodule. Uniek aan het BSP meerlagenbuffervat is dat geen tapwater  wordt  opgeslagen  in  het  systeem.

Meer informatie


Verdere uitbreiding CRL HR-WTW serie 

08-2015

De CRL HR-WTW units met hoog rendement warmtewiel en speciale labyrint afdichting zijn nu ook leverbaar voor buitenopstelling. Het warmtewiel van de CRL heeft een rendement tot 90% en is verkrijgbaar als condensatie- enthalpie- of sorptierotor.

Meer informatie


Wolf Klimagerät: KG / KGW Top

ErP verordening luchtbehandeling- & ventilatiesystemen

08-2015

Luchtbehandelingskasten en ventilatiesystemen die na 1 januari 2016 worden uitgeleverd dienen  te  voldoen  aan  nieuwe  Europese  eisen.  Het  doel  van  de  nieuwe  wetgeving  is  een  verdere  reductie  van  het energieverbruik en emissie. Vanaf 1 januari 2018 worden de eisen verder verscherpt. 

Meer informatie


Wolf betreedt nieuw marktsegment

08-2015

Wolf Energiesystemen presenteert op vakbeurs Hardenberg, welke gehouden wordt van 8 t/m 10 september en op de energiebeurs te 's-Hertogenbosch, welke gehouden wordt van 6 t/m 8 oktober weer een groot aantal primeurs. Hier leest u welke noviteiten u o.a. kunt vinden op onze stand. Wij verwelkomen u graag.

Meer informatie


Introductie zonne-energiecentrale CSZ-2

07-2015

Wolf Energiesystemen introduceert de zonne-energiecentrale CSZ-2. De CSZ-2 is een complete systeemoplossing bestaande uit een hoogrendement cv-ketel en een zonne-energiesysteem. Het systeem waarborgt een optimaal comfort en energiebesparing, voor zowel verwarming als tapwater.  

Meer informatie


Uitbreiding systeemoplossingen

06-2015

De systeemoplossingen van Wolf worden verder uitgebreid met pakketten waarin een warmtepomp is opgenomen. Er zijn combinaties met een warmtepomp, voorraadvat en bijbehorende componenten, maar ook systemen waar de warmtepomp wordt gecombineerd met thermisch zonnecollectoren. Voor meer verwarmingsvermogen of als back-up voorziening kan een combinatie met de CGB-2 gaswandketel worden gemaakt.

Meer informatie


Indirect gestookte luchtverhitters in EC uitvoering

05-2015

Wolf Energiesystemen breidt het assortiment indirect gestookte luchtverhitters uit met de LH-EC serie, welke zijn voorzien van 230V EC ventilatoren. De LH luchtverhitter met 2-traps 230V, 400V of 400V-ATEX ventilatoren blijven gewoon leverbaar.

Meer informatie


Hoog rendement warmtewiel met labyrint afdichting

04-2015

Bij traditionele warmtewielen is er door hun bouwwijze altijd sprake van lekverlies en vermenging van gebruikte afvoerlucht met frisse buitenlucht. Dit zorgt ervoor dat de voordelen van een warmtewiel niet kunnen worden benut bij situaties waarbij teveel lekverlies onacceptabel is. Wolf heeft dit probleem opgelost en een
innovatieve afdichting ontwikkeld waarbij het optredende lekpercentage drastisch wordt gereduceerd.

Meer informatie


Systeemoplossingen voor zonne-energie

03-2015

Wolf Energiesystemen introduceert pakketten met systemen voor thermische zonne-energie. Alle componenten in deze systeemoplossingen zijn volledig op elkaar afgestemd. Een belangrijk voordeel is dat snel en eenvoudig de optimale oplossing kan worden geselecteerd. Het doel van Wolf is om deze duurzame toepassingen van zonne-energie toegankelijker te maken.

Meer informatie


Wolf helpt u met de Ecodesign ErP richtlijn

02-2015

Vanaf 26 september 2015 gaan vanuit de Europese commissie nieuwe regels gelden voor verwarmingsproducten. Er zijn minimum eisen voor het energieverbruik en er worden energielabels ingevoerd.

Meer informatie


Uitbreiding CFL HR-WTW plafondunits

01-2015

De CFL plafondserie is verder uitgebreid met een unit voor 3200 m 3 /h (hoogte 495 mm, breedte en lengte 1932 mm). De serie is verder verkrijgbaar voor 1.000, 1.500 of 2.200 m 3 /h (hoogte vanaf 367 mm).

Meer informatie